Algemene omschrijving

Märzen was traditioneel het laatste bier dat in Beieren werd gebrouwen voordat de brouwers een verplichte zomerstop inlasten. Het is een donkerblond bier waarin de mouten een hoofdrol spelen. Het bier bevatte iets meer alcohol want het moest in de warme zomer natuurlijk wel goed blijven. Als het brouwseizoen weer aanbrak werd de overgebleven voorraad Märzen soldaat gemaakt op een groot volksfeest. We kennen dat feest nog steeds als het Oktoberfest. In 1841 werd Märzen het officiële bier van het Oktoberfest. Dat bleef het tot in de jaren 70 van de vorige eeuw.

1841- Märzen van Brouwerij Bierverbond Amsterdam

Impressie

In de geur zit honing, in de smaak een volkorenbiscuitje. Diep oranje.

Geurassociaties

Mout, Honing

Uiterlijke kenmerken

Diep oranje

Ingrediënten

Mout  | Munich (48%), Vienna (19%), Pilsmout (29%), Pale Caramalt (4%)

Hop   |  Tettnanger

Klaring | Supermoss, filtering

Gist  |  W34/70

vol % alcohol   |  6

MOUT PERCENTAGE

Technische kenmerken

Start SG   1.060

Plato | 15

SVG  |  79%

IBU  |  26

Lovibond / EBC   7 / 17