Elk beetje brouwerij heeft op dit moment een Bockbier in het assortiment. Het zijn er zoveel dat wij besloten hebben onze Bock dit jaar maar even niet te brouwen.
Achteraf gezien best jammer omdat ons recept afgelopen weekend brons heeft gewonnen op het Bockbier Open Nederlands Kampioenschap in Zutphen. Dus verheug je er voor volgend jaar maar alvast op. Of brouw het gewoon zelf aan de hand van onderstaand recept.
3e prijs in de D-Klasse – Bockbier Open Nederlands Kampioenschap
___
Recept voor 23 liter:
- Weyerman Vienna 2,5 kg
- Swaen Munnich Dark 2,5 kg
- Weyerman CaraAmber 1,3 kg
- Black Swaen Roasted Barley 0,07 kg
Pre boil hop
Magnum 20 gram
Flame out
Saaz pellets 35 gram
White Labs German Bock Lager gist
Water
Chloride/Sulfaat verhouding 5:8
Inmaischen op 3,4 L/Kg
Vergisting
- 14 dagen op 12 Graden C
- 5 dagen op 15 graden C
- 2 dagen Cold crash op 2 graden C
Lageren
- 5 weken op 4 graden C
StartSG 1,068
Eind SG 1,017
SVG 75%
IBU 26
Vol Alc. 6,9%
68 Kcal/100ml