We gaan het vierde kwartaal van 2019 in met een gewijzigde opstelling. Nieuw in ons team zijn Sterk en Vladimir.

Sterk is een prachtig voorbeeld van waar wij met onze Lager bieren naartoe willen. Sterk is een Dortmunder bier dat bomvol smaak zit. Uiteraard smaak van mout want dat is waar onze lagers zich in onderscheiden. De naam hebben we gekozen omdat Dortmund het centrum van de staal- en wapenindustrie was. De mannen hadden er handen als kolenschoppen en waren supersterk. In die klauwen past een bier als ons Sterk. Met 7,5% alcohol is Sterk ons zwaarste bier.

Vladimir is een Baltic Porter. Porter? Jullie brouwen toch Lager? Inderdaad! De Baltic Porter is de enige Porter die met Lager gist wordt gebrouwen. De reden hiervoor is dat het in de Baltische staten te koud was om de originele Engelse Ale gist te gebruiken dus deed met hen met Lager gist die wel tegen de kou kon. Het resultaat is een uitermate moutig bier dat ondanks de zwarte kleur net zo soepel wegdrinkt als een pils. Heel erg toegankelijk dus.