Branche organisatie Craft organiseert elk jaar een mega-collab waarin twee CRAFT-leden aan elkaar worden gekoppeld met de opdracht samen een bier te bedenken en te brouwen. Dit jaar is Bierverbond gekoppeld aan de Naeckte Brouwers uit Amstelveen. De opdracht die we van Craft meekregen was: ‘Doe iets met zeewier’. Het resultaat is de Red Ale met de naam Over Seas. Dit bier is daarom op twee punten een unicum. Het is geen Lager, maar een Ale (bier dat op warme temperatuur is vergist) en we maken gebruiken van een extra ingredient buiten Mou, Hop, Water en Gist.

Als basis voor de Over Seas hebben ons recept voor Hey Dude genomen (dat is onze California Common waarvan we alleen nog test-batches hebben gemaakt) en dit samen met de Naeckte Brouwers omgeturnd tot een Red Ale. Hiervoor hebben we wat Mosaic toegevoegd, de Lager gist vervangen door een neutrale Ale gist en alle mouten betrokken van een Engels mouthuis. Als extra ingredient heeft de laatste 5 minuten een buidel met zeewier meegekookt.