Bierschrijver Frits Dunnink heeft een mooi artikel gepubliceerd over Lager bieren. Zelf noemt hij het een Pleidooi voor bier dat naar bier smaakt. In het stuk gaat hij in op de geschiedenis van Lager bieren en licht hij enkele biertypen uit:

“Verwacht had je het misschien niet, maar lagerbier heeft een oudere historie dan bijvoorbeeld een dubbel, tripel of quadrupel. Lager: dat is bier tot stand gekomen met ondergistende giststammen. Het dankt zijn naam aan de lange rijpingstijd op lage temperatuur: ‘lagern’ in het Duits. Zo krijg je helder bier, licht en droog van smaak. Niet voor niets werd lager het meest gevraagde bier ter wereld. Door zijn succes dreigde het lagerbier pils alle andere biersoorten te overspoelen. Voor veel fervente bierliefhebbers heeft lager geen goede naam: een fabrieksmatig geproduceerd massaproduct. In mijn ogen is dat onterecht: in lagerbieren proef je brouwersambacht en vakmanschap zonder toeters en bellen. Daarnaast zijn er over lagerbieren boeiende verhalen te vertellen. Daarom schreef ik “Dossier ‘lager’”: een pleidooi voor bier dat smaakt naar bier.”

Lees verder op bierschrijver.nl