NH-Media organiseerde dit jaar voor de 6e keer de Noord-Hollandse Bierverkiezing. En natuurlijk deed Bierverbond mee. Wij zonden dit jaar onze nieuwe Stedentrip Rauchbier uit Bamberg in.

“De nummer 1 stak er echt met kop en schouders bovenuit. Wat een fantastisch bier is dit…”. Dit en meer lovende woorden tijdens de prijsuitreiking van het beste bier van Noord-Holland. En over welk bier gaat dat dan??? Ons Rauchbier!!

Afgelopen zaterdag 18 juni werd voor de 6e keer het jaarlijkse Noord-Hollands Bierfestival georganiseerd door PINT in HAL 25 op de Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Tientallen Noord-Hollandse brouwerijen deden mee met wel 50 verschillende bieren. Tevens presenteren meer dan 20 Noord-Hollandse brouwerijen hun (nieuwe) bieren. NH-Media verkiest elk jaar tijdens dit festival het populairste Noord-Hollandse bier van het jaar.

Bierverbond deed mee met 1 van de 6 Stedentrip bieren, de Rauchbier uit Bamberg. Bierverbond (Theo en Gert) konden helaas niet aanwezig zijn met een stand omdat zij al op het “Bier en Meer” festival in de Expo in Vijfhuizen stonden. Maar Michael de Groot onze vormgever kon gelukkig wel aanwezig zijn om de onverwacht mooie prijs van NH-Media in ontvangst te nemen.

Het beste bier uit de categorieën Het Beste Lichte Bier en Het Beste Zware Bier werden bepaald door een vakjury, het populairste bier door een publieksjury. Aan deze laatste jury kon iedereen deelnemen.

De prijsuitreiking vond plaats om 14:00 uur in de grote zaal van de gezellig volle zaal van HAL 25. Bij de bekendmaking nam Arend de Geus van NH Nieuws het woord en kondigde alle prijswinnaars aan. Frans hoofd van de vakjury

Hij kondigde de prijs aan met de woorden… “De nummer 1 stak er echt met kop en schouders boven de rest uit. Wat een fantastisch bier is dit. Vanaf het moment dat we hem proefde waren we het er unaniem over eens, ook in de finale.  De kreten die voorbij kwamen waren “Balans, schoon en strak, alles klopt, vette makreel, mooi gerook vlees, diepte, echt een topper”.

Wilt u meer weten over de Bamberg Rauchbier en de andere 5 bieren uit de stedentrip? Dan kunt u alle informatie vinden op onze website.

Op Birista staan reviews van al onze bieren. En daar komt de komende dagen ook de review van de Bamberg Rauchbier bij.

Op de hoofdfoto staat Michael samen met de mannen van Rauw Brouwers (Amsterdam) en hun eerste prijs NEIPAard van het populairste bier.