Algemene omschrijving

Mout is de belangrijkste grondstof voor bier. Het drogen van mout gebeurde vroeger boven open vuur waardoor al het bier destijds een rooksmaak had. Met de uitvinding van indirect drogen in de 19e eeuw veranderde dat en verdween de rook geleidelijk uit het bier. Behalve in Bamberg want daar was men verknocht aan het rokerige gerstenat. Een Rauchbier is amberkleurig en heeft naast veel rook ook wat fruitigheid en een lichte hopbitterheid.

Rauchbier Bamberg stedentrip van Brouwerij Bierverbond Amsterdam

Impressie

Een volle rooksmaak die je met elke slok meer gaat waarderen.

Geurassociaties

Paling, gerookte kip, gerookte ham

Uiterlijke kenmerken

Donker amber

Ingrediënten

Mout  | Rookmout (83%), Munich dark (13%), Chocolate malt (3%), Zuurmout (1%)

Hop   |  Northern brewer

Klaring | Carrageen

Gist  |  W34/70

vol % alcohol   |  5

MOUT PERCENTAGE

Technische kenmerken

Start SG   1.051

Plato | 12

SVG  |  78%

IBU  |  34

Lovibond / EBC   15 / 40